Forum Wyspiarskie w Kraśniku Strona Główna

Wyspiarskie w Kraśniku
Forum dla studentów WSPiA i wszystkich którzy mają ochotę tu wejść!
 

PORADNIK KAWALERA - PRODUKTY SPOŻYWCZE

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wyspiarskie w Kraśniku Strona Główna -> Brechta
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zabijający stopą
Moderator forum Brechta



Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 131
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraśnik

PostWysłany: Wto 18:39, 03 Paź 2006    Temat postu: PORADNIK KAWALERA - PRODUKTY SPOŻYWCZE

1. CHLEB.
Ziarenka sezamu i maku to jedyne oficjalnie akceptowane
"plamki" jakie można zauważyć na powierzchni bochenka chleba. Włochate, białe
lub zielone placki dobitnie świadczą o tym, że twój chleb zamienił
się w eksperyment z laboratorium farmaceutycznego.

2. JEDZENIE W PUSZKACH. Każda puszka z jedzeniem, która
przybrała kształt piłki musi być natychmiast usunięta. Ostrożnie i delikatnie.

3. MARCHEWKA. Jeżeli możesz ja zawiązać na supełek, to znaczy,
że nie jest świeża.

4. PŁATKI ZBOŻOWE. Generalna zasada mówi, że płatki należy
wyrzucić jeśli termin ważności upłynął co najmniej 2 lata temu.

5. SOS DO FRYTEK. Jeżeli możesz go wyjąć z pojemnika i odbijać
po podłodze, to znaczy, że się nie nadaje do jedzenia.

6. NABIAŁ. Mleko jest zepsute, kiedy zaczyna wyglądać jak
jogurt. Jogurt jest zepsuty, kiedy zaczyna wyglądać jak twarożek. Twarożek
jest zepsuty, kiedy zaczyna wyglądać jak żółty ser. Chociaż żółty
ser to nic innego, jak zepsute mleko i już nie może być bardziej zepsuty.
Ser Cheddar jest zepsuty, kiedy zaczyna wyglądać jak Brie, przy
czym masz świadomość, że takiego gatunku nie kupowałeś.

7. JAJKA. Jeśli coś puka od środka, starając się wydostać ze
skorupki, to jajko prawdopodobnie jest nie pierwszej świeżości.

8. PUSTE OPAKOWANIA. Wkładanie pustych opakowań ponownie do
lodówki to stara sztuczka, ale przynosi skutek tylko jeśli mieszkasz z
kimś, lub masz kogoś do prowadzenia domu.

9. TERMINY WAŻNOŚCI. To NIE jest chwyt marketingowy, mający na
celu skłonienie Cię do wyrzucenia dobrego jedzenia tylko po to,
żebyś więcej wydał na kolejne zakupy. Może powinieneś powiesić w kuchni
kalendarz.

10. MĄKA. Mąka jest zepsuta, kiedy się rusza.

11. MROŻONKI. Mrożonki, które stały się integralną częścią oblodzonego
zamrażalnika prawdopodobnie i tak staną się niejadalne zanim
wydłubiesz je za pomocą kuchennego noża.

12. SAŁATA. Nie nadaje się do jedzenia, jeśli nie możesz jej usunąć z lodówki bez użycia papieru ściernego. Ani jeśli jest w stanie
płynnym.

13. MAJONEZ. Jeżeli po spożyciu nastąpi gwałtowna reakcja
żołądka i reszty przewodu pokarmowego, to znaczy, że majonez był zepsuty.

14. MIESO. Jeżeli otwarcie lodówki powoduje gromadzenie się
bezpańskich psów przed Twoim domem, to oznacza, że mięso się zepsuło.

15. ZIEMNIAKI. Świeże ziemniaki nie mają korzeni, łodyg ani
bujnego listowia.

16. RODZYNKI. Nie powinny być twardsze, niż Twoje zęby.

17. SÓL. Na szczęście nie psuje się.

18. PRODUKTY NIEOZNAKOWANE. Wszystko, co nie jest w oryginalnym
opakowaniu staje się automatycznie podejrzane.

19. MDŁOŚCI. Wszystko, co wywołuje mdłości jest niejadalne,
chyba że są to resztki wczorajszej, dumnie własnoręcznie przez Ciebie
przygotowanej kolacji.

20. CHOMIK. Generalnie jedzenie nie powinno być przechowywane
dłużej, niż trwa przeciętny okres życia chomika. Postaraj się o to pożyteczne
zwierzątko i trzymaj je obok lodówki w celach pomiarowych.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wyspiarskie w Kraśniku Strona Główna -> Brechta Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
deoxGreen v1.2 // Theme created by Sopel stylerbb.net & programosy.pl

Regulamin